Mokesčių Sugrąžinimas Statybų Sektoriuje Pagal CIS Schemą

Mokesčių Sugrąžinimas Statybų Sektoriuje Pagal CIS Schemą

Mokesčių Sugrąžinimas Statybų Sektoriuje Pagal CIS Schemą

  1. CIS Schemos Aprašymas: CIS (Construction Industry Scheme) reglamentuoja mokesčių skaičiavimą statybų sektoriuje. Pagal šią sistemą, asmenys, dirbantys statybose, kasmet turi pildyti metinę pajamų mokesčių deklaraciją.

  2. CIS Taikymo Ribos: CIS schema nėra taikoma asmenims, dirbantiems statybose kaip samdomi darbuotojai. Ji skirta tik tiems, kurie vykdo individualią veiklą statybų sektoriuje. Samdomi darbuotojai moka mokesčius pagal PAYE sistemą ir socialinio draudimo įmokas.

  3. Darbuotojo Statuso Nustatymas: Asmenys, užsiimantys individualia veikla, paprastai gauna pranešimus iš Mokesčių inspekcijos dėl socialinio draudimo įmokų mokėjimo ir metinės mokesčių deklaracijos pateikimo.

  4. Mokesčių Tarifai Subrangovams: Subrangovams (subcontractors) taikomi skirtingi mokesčių tarifai:

    • 0% (gross) – jei veikla vykdoma JK teritorijoje, operuojama banko sąskaitomis ir metinė apyvarta yra ne mažesnė nei £30.000, atsižvelgiant į PVM ir medžiagų išlaidas.
    • 20% (net) – taikomas veiklai, užregistruotai Mokesčių Inspekcijoje.
    • 30% (net) – taikomas neregistruotai veiklai Mokesčių Inspekcijoje.
  5. Mokesčių Grąžinimo Trukmė: Mokesčių grąžinimas įprastai užtrunka nuo 1 iki 4 savaičių. Netikslios deklaracijos gali prailginti šį procesą.

  6. Mokesčių Grąžinimo Laikotarpis: Galima susigrąžinti permokėtus mokesčius už paskutinius 4 metus. JK palikę asmenys gali grąžinti mokesčius už šešerių metų laikotarpį.

CIS Schema | Statybų Sektoriaus Mokesčiai | Savarankiškai Dirbantys Statybose

 

Back to blog